Een gezondere leefstijl begint bij ...

LEEFSTIJL

‘Een gezondere leefstijl, hoe pak ik dat in de praktijk aan?’

Door regelmatig te sporten op een ontspannen manier voel u zich fitter en gezonder, maar ook uw zelfvertrouwen neemt toe en u krijgt meer energie waardoor het werkvermogen toeneemt. Preventie van ziekteverzuim is heel belangrijk, maar hoe pak ik dat in de praktijk aan en hoe houden we dat vol op lange termijn? Marieke maakt samen met u een plan dat is toegespitst op uw bedrijf, medewerkers of indivu. Daarna begeleidt zij actief uw medewerkers of cliënten op hún niveau, richting een gezonde(re) leefstijl. Immers MvW vindt dat dit ook behoort tot het takenpakket van de paramedicus in dit geval, sportpodotherapeut. Blessures hebben immers vaak een verband met een ongezonde leefstijl.

MvW draagt bij

Sportende werknemers zijn gezonder, verzuimen minder dan hun niet-sportende collega’s. Wanneer u het ziekteverzuim wilt terugdringen, is het stimuleren van een gezonde leefstijl logisch. MVW kan u helpen in het veranderen van ingesleten patronen. Door het enthousiasme en de motivatie van MvW bent u of uw werknemers gemakkelijk tot meer beweging te verleiden. Dit leidt weer tot een beter gewicht en tot actieve werknemers die lekker in hun vel zitten. Gaan uw werknemers actief sporten onder leiding van MvW? Dan zouden ze in 4 jaar gemiddeld 50 dagen per persoon minder kunnen gaan verzuimen!*

Analyse en stappenplan

Na een intake en inventarisatie formuleert MvW voor u de verbeterpunten als het gaat om beweging, voeding en gedrag. Door de (sport)medische achtergrond als sportpodotherapeut weet MvW waar het lijf toe in staat is; haar adviezen past zij daarop aan. Samen met u formuleert zij vervolgens de doelen in een concreet stappenplan, waarvoor ze vragen stelt zoals:

  • Welke ambities zijn haalbaar binnen welke termijn?
  • Hoe zijn die doelen te bereiken?
  • Welke acties zijn daarvoor nodig?

Voordelen van een bewegingsplan

Een bewegingsplan uitvoeren heeft voor uzelf, of uw medewerkers veel voordelen:

  • Werken aan een goede gezondheid door een hoger bewegingsniveau en een positieve levenshouding
  • Een boost voor uw bedrijfsimago
  • Minder ziekteverzuim
  • Uw werknemers zijn fitter en gemotiveerder
     

Ook bewegen?

Heeft u plannen om meer te gaan bewegen, maar komt het er niet van? Wilt u een breed georiënteerde coach inschakelen om u of uw werknemers te motiveren of sportmedisch advies van een ervaren en deskundig sportpodotherapeut? Neem dan vrijblijvend contact op en bespreek de mogelijkheden!!

 

* Uit onderzoek van TNO blijkt dat sportende werknemers met zittend werk in vier jaar gemiddeld 50 dagen minder verzuimen dan hun niet-sportende collega’s. Bovendien blijkt uit onderzoek (2009) dat mensen die regelmatig fietsen naar het werk een lager ziekteverzuim hebben dan niet-fietsers. Ook is er een relatie tussen de afstand en het verzuim, hoe groter de afgelegde afstand, hoe lager het verzuim! De potentiële financiële winst van fietsen naar het werk is aanzienlijk en kan oplopen tot een 27 miljoen euro besparing op verzuimkosten op jaarbasis.
leefstijl-coaching.jpg