Aangenaam, mijn naam is Marieke van Wanroij

Over MvW

Natuurmens, ex-topsporter, performance coach & sportpodotherapeut
 

Aangenaam, mijn naam is Marieke van Wanroij (1979), na het beëindigen van mijn topsportcarrière en het afronden van mijn Master in Coach opleiding op het Johan Cruyff Institute te Amsterdam zet ik mijn uitgebreide netwerk, kennis en (top)sportervaring in om bedrijven en (top)sporters te begeleiden op het gebied van leefstijl en performance. Maar wat is mijn achtergrond? Daarover leest u hier meer.

Natuurmens

Ik groeide op in Noord-Brabant, op de grens met Limburg, waar mijn ouders mij als jong kind kennis lieten maken met de natuur en mij stimuleerden om veel naar buiten te gaan. Ik vond het heerlijk en ging skeeleren, hardlopen, schaatsen en volleyballen, en doorliep vanaf mijn 18e de opleiding Podotherapie. Daarna – op relatief late leeftijd – startte ik mijn topsportcarrière in de wielersport. Inmiddels woon ik in Nijmegen en dagelijks geniet ik daar van de natuur tijdens mijn fietsrondes waarin ik de uitdaging aanga mét die natuur en met mezelf.
 

Sportpodotherapeut, docent en topsport

Voordat ik actief was in de topsport werkte ik eerst als podotherapeut. Na mijn afstuderen in 2001 ging ik namelijk direct aan de slag bij CSPN én rolde ik in 2004 pas de wielertopsport in. Dit per toeval omdat ik noodgedwongen moest fietsen vanwege een achillespeesblessure. Ik mocht als teamplayer presteren in teams van wereldtoppers zoals Marianne Vos, Kirsten Wild, Ellen van Dijk, Chantal Blaak en Lizzy Armitstead. Om op dat topniveau goed te kunnen presteren moest ik mijzelf een gezonde levensstijl aanmeten en was ik altijd op zoek naar verbetering zowel op fysiek als mentaal vlak. Performance en coaching interesseerde mij. Ik kwam in aanraking met de sportgeneeskunde en werd die jaren onder meer gecoacht door Wilma Franken, bewegingswetenschapper, Renate Groenewold, topschaatster/coach en topsportarts/coach Ingrid Paul. In 2014 nam ik afscheid van de wielertopsport. Omdat ik tijdens mijn sportcarrière altijd ben blijven werken aan mijn maatschappelijke carrière en tussentijds ook nog een 2-jarige post-hbo-opleiding heb gevolgd tot sportpodotherapeut, wist ik als geen ander hoe moeilijk het is om (top)sport een plek te geven in het dagelijks drukke bestaan. Naast sportpodotherapeut ben ik ook een tijdje actief geweest als praktijkdocent op de Fontys Paramedische school te Eindhoven. Er zijn veel raakvlakken tussen coaching en lesgeven. Topsporter of student, je wilt als coach of docent het maximaal haalbare eruit halen. 

‚ÄčMijn opgedane kennis en ervaring, passie voor sport en coaching wilde ik dan ook graag inzetten en was de reden voor de start van mijn eigen bedrijf, MVW Coaching. Om meer inzicht te verkrijgen in, wie ben ik als coach, mijzelf te ontwikkelen en om uiteindelijk de ander beter te kunnen coachen, heb ik de Master in Coach opleiding op het Cruyff Institute te Amsterdam gevolgd en succesvol afgerond. Sinds 2016 beleid ik ook als persoonlijke coach studenten van de Master in Coach opleiding. Daarnaast heb ik de verdiepingscursus sportpsychologie en mentale training gevolgd bij de HAN, Hogeschool van Arnhem/Nijmegen.

 

Hoge pieken, diepe dalen

Een carrière in de topsport betekent ook het doormaken van veel hoogte- en dieptepunten. De tegenslagen die ik tegenkwam, maakten mij sterker en ontwaakten een winnaarsmentaliteit in mijzelf. Ik ben ervan overtuigd dat die ervaringen mij helpen bij het coachen, begeleiden en adviseren van cliënten en sporters; ik weet immers uit eigen ervaring hoe tegenslag, maar óók winnen, kan voelen.
 

Bent u op zoek naar begeleiding of advies op leefstijl- of performance gebied?

Neem vrijblijvend contact op met Marieke.

 

over-mvw.jpg